Jans hamert op aanvallende verbetering: "Zijn we veel mee bezig"

Ron Jans bij Almere City
Ron Jans bij Almere City Foto: © Pro Shots

Ron Jans heeft aangegeven waarmee ze bezig zijn op de training van FC utrecht. In gesprek met ESPN geeft hij aan waar ze momenteel aan werken.

FC Utrecht won zondagmiddag met 1-0 van Vitesse in een matige wedstrijd. De trainer geeft aan dat hij vindt dat de Arnhemmers best kwaliteiten hebben. "Vitesse is een best goed voetballende ploeg en neemt daar soms risico’s in. Alleen dan, als wij de bal veroveren, moet je het afstraffen en dat hebben we gewoon heel slecht gedaan. Vitesse heeft ook wel vaker leuk gevoetbald, maar als je kijkt naar hoeveel doelpunten zij maken, is dat lastig en dat was vandaag ook zo. Dat heeft ons geholpen om te winnen."

Ook geeft Jans aan waar ze nu mee bezig zijn op de training. "Ik ben met een aantal jongens zoals Othman Boussaid heel veel bezig met het moment van schieten en hoe je schiet. Als je meer gaat schieten maar je schiet steeds tegen een verdediger aan die voor je staat, heeft dat geen zin. Dan moet je of passen, of nog een keer doorlopen, of eerder schieten."

Voor het schieten is Jans wel blij dat hij een aantal spelers in de selectie heeft die dat met beide benen kunnen. "Met Victor Jensen en Sam Lammers hebben we wel twee Wesley Sneijders in het elftal. Die zijn tweebenig en dat is wel mooi. Aan allebei heb ik gevraagd: ‘Ben je nou eigenlijk links of rechts?’ Dat wisten ze niet. Ik heb het vermoeden dat Lammers toch iets meer links is, maar tweebenigheid is wel een wilde en dat leverde ons vandaag drie punten op", besluit de oefenmeester.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
FC Utrecht
14:30
PEC Zwolle
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
24/08
NAC Breda
21:00
FC Utrecht
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
Bekijk de hele stand