Ron Jans glimlacht na de bekerzege: "Dat moet FC Utrecht zijn"

Trainer Ron Jans deelt zijn ervaring na een spannende bekerwedstrijd in Stadion Galgenwaard dinsdagavond, die gekenmerkt werd door regenachtig weer. FC Utrecht trok uiteindelijk aan het langste eind met een 3-2 overwinning.

FC Utrecht kwam op een comfortabele 3-0 voorsprong, maar daarna werd het plotseling een stuk spannender met twee tegendoelpunten. Jans reflecteert op deze wisselvalligheid en merkt op: "Het eerste half uur was geweldig, 3-0 en dan 3-2, dan wordt het eigenlijk nog veel te spannend."

In de tweede helft had FC Utrecht talloze kansen om hun voorsprong verder uit te bouwen. Jans benadrukt: "Wij hadden echt de vierde en de vijfde minimaal moeten maken in de tweede helft. Zoveel kansen gecreëerd, maar het afronden was de tweede helft niet goed."

Desondanks was er veel om positief over te zijn, met name in de manier waarop FC Utrecht in de eerste helft speelde. "De kracht van RKC in de eerste helft kan ik wat moeilijker inschatten, maar dat is wel zoals wij willen spelen. De tegenstander vastpinnen op hun eigen helft, veel beweging aan de bal, creativiteit en ja: drie goals", aldus Jans tegenover FC Utrecht TV.

Hoewel Jans genoot van het eerste half uur, erkent hij ook dat er ruimte is voor verbetering. "Ik heb net in de kleedkamer gezegd dat ik het eerste half uur heb genoten en alle glimpen heb gezien van: dat moet FC Utrecht zijn. Maar er zijn ook een aantal dingen die moeten echt nog beter. Dat is niet altijd op teamniveau, maar dat kan ook op individueel niveau."

Lees meer:
0 reacties