Jans: "Er waren ook een aantal concrete dingen uit Nederland"

Ron Jans in het Abe Lenstra Stadion
Ron Jans in het Abe Lenstra Stadion Foto: © Pro Shots

Ron Jans wilde rustig van het leven genieten tijdens zijn zelfbenoemde sabbatical. Drie maanden nadat hij stopte bij FC Twente stond hij echter al aan het roer bij FC Utrecht.

"Ik heb toch drie maanden vrij gehad, voor het eerst van mijn leven. Ik wilde meer tijd voor andere dingen. De mensen om me heen, mijn hobby’s. In die drie maanden werd het elke dag alleen maar leuker. Ik heb heel veel sport gekeken. Mijn vrouw Marjo en ik zijn vier dagen naar vrienden in Kopenhagen geweest. Drie dagen in een hotelletje in de buurt van Bremen. Twee dagen Venlo, cd’s gekocht bij mijn favoriete platenzaak", opent Jans over zijn vrijetijdsperiode bij Voetbal International.

Veel belletjes kreeg hij wel. "Ik werd ontzettend veel gepolst, voor clubs uit binnen- en buitenland. Midden-Oosten, Australië, Japan en Zuid-Korea. Allemaal via tussenpersonen. Er was ook een aantal concrete dingen uit Nederland, en eentje uit Duitsland. Tweede Bundesliga. Maar ik heb met niemand gesproken, dat wilde ik niet."

"In drie maanden heb je best de tijd om alles op een rijtje te zetten. Wij wilden niet meer naar het buitenland. En Marjo wilde eigenlijk niet meer weg uit ons huis in Tynaarlo, ook vanwege de kinderen en kleinkinderen in de buurt. Hoe lang duurt een sabbatical? Ik weet het ook niet. Ik had gehoopt op minimaal een half jaar", vervolgt de trainer.

FC Utrecht was er als de kippen bij. "Maar het belletje van FC Utrecht kwam waanzinnig vroeg in het seizoen, na vier wedstrijden. Je wilt niet meer naar het buitenland, de clubs om FC Utrecht heen heb je al gehad, en je gaat er helemaal niet van uit dat die daarboven nog komen. Dan kun je zeggen: Ik blijf niks doen. Of je pakt die kans. Toen ik op gesprek ging, zeiden mijn zoons al: “Dan ga je erheen, want jij laat je zo makkelijk ompraten”. En zo is het gegaan", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties