Jans dolgelukkig bij FC Utrecht: "Dan is FC Utrecht dé club"

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Pro Shots

Ron Jans besloot dat drie seizoenen FC Twente voor hem genoeg was. Hij wilde zich richten op zijn familie. Een paar maanden later koos hij voor en avontuur bij FC Utrecht.

"Het is hier geweldig. Kijk, naar het buitenland wil ik niet meer. De top 3 in Nederland zal mij niet benaderen. Net daaronder, bij FC Twente, ben ik al geweest. Dan is FC Utrecht dé club", aldus Jans in gesprek met Dennis van Bergen van het Algemeen Dagblad. "Dat met elkaar bouwen vind ik zo boeiend."

"Nu ik me in de late herfst van mijn carrière bevind, is het net alsof het nóg vaker tot me doordringt dat ik het mooiste vak op aarde heb", prijst hij zich gelukkig. "Ook omdat ik me voor mijn gevoel nog steeds ontwikkel. Ik heb ervaring waardoor ik zaken overzie, mag me gelukkig prijzen dat ik geen financiële druk meer heb en ik ken geen stress. Ik heb innerlijke rust, raak niet uit balans van een keer verliezen. Die voorwaarden bij elkaar maken me een betere trainer dan ik was."

De Domstad zou wel eens zijn laatste bestemming kunnen zijn. "FC Utrecht is waarschijnlijk mijn laatste club als trainer. Ik voel me heus geen 65, hoor. Ben hartstikke fit, word enthousiast als ik ‘ons’ goed zie voetballen en merk niet dat er sprake is van een generatiekloof tussen mijn spelers en mij. Alleen: ik stop liever zelf, dan dat anderen zeggen: ‘Ron, het is nu wel mooi geweest, hè jongen’. Dat moment wil ik voor zijn."

Lees meer:
0 reacties