Jans: "Dat moet als we écht een goede prestatie willen neerzetten"

Ron Jans voor het duel tegen Excelsior
Ron Jans voor het duel tegen Excelsior Foto: © Pro Shots

Ron Jans gelooft heilig in het pad dat hij is ingeslagen met FC Utrecht. Het kan echter nóg beter: een clubrecord is al geëvenaard, maar nu moet het nog aan diggelen geslagen worden.

"Ik ben heel tevreden over de manier waarop we nu druk vooruit zetten en hoe we verdedigen. Daarin hebben we enorme stappen gemaakt. Hoe we voorin omgaan met balverlies. De Gegenpressing dus, de vijf-seconden-regel, hoe je het ook noemen wil", weet Jans bij Voetbal International.

"Je merkt dat tegenstanders moeite hebben tegen ons aan makkelijk voetballen toe te komen en veel te creëren. Ook de opbouw van achteruit en het vinden van de vrije man gaat steeds beter. De eindfase van verbetering is dat je het omzet in goede resultaten. Ook dat gaat de laatste weken goed", vervolgt de coach.

Dankzij de wederopstanding van dit seizoen bleef FC Utrecht dertien partijen op rij ongeslagen: "In het begin konden we zelfvertrouwen goed gebruiken, dus toen gebruikte ik de ongeslagen status wekelijks in de groep. Daarna was het een kwestie van al die gelijke spelen omzetten naar overwinningen. Dat is gelukt en daar willen we mee doorgaan. Dat we het record nu hebben geëvenaard is leuk. Maar als we écht een hele goede prestatie willen neerzetten, moeten we het record verbreken."

Lees meer:
0 reacties