"Ik zie dat Ron Jans naar een vast elftal aan het toewerken is"

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Pro Shots

Gert Kruys stelt dat FC Utrecht onder Ron Jans behoorlijke stappen maakt. Het optimisme viert hoogtij, waar al langzaam gesproken wordt over Europees voetbal.

"Enerzijds is het knap dat je gelijkspeelt tegen dit sterke FC Twente. Anderzijds maakten we ons na de rode kaart van Sadilek (Michal, red.) al op voor de winnende goal. Die 11-tegen-10 situatie hadden we beter moeten uitspelen. Maar de stemming is goed. Na de wedstrijd was ik nog even bij Frans van Seumeren in de skybox. Ook hij was goedgehumeurd. Want je ziet duidelijk een stijgende lijn in de ploeg. Ik zie een soort kentering", zegt hij het Algemeen Dagblad.

Jans krijgt de credits. "Het moment van instappen was voor Jans echt niet makkelijk. Voor het eerst in de clubhistorie stond FC Utrecht helemaal onderaan, maar hij blijft onder alle omstandigheden rustig. Hij heeft ook een behoorlijke chemie met het publiek", vervolgt de 62-jarige oefenmeester

Wel beginnen steeds meer spelers goed te spelen. "Ik zie dat hij naar een vast elftal aan het toewerken is. Vergeet ook niet dat de ploeg barst van het talent, met jonge honden als Flamingo (Ryan, red.), Leliendal (Yannick, red.), Azarkan (Marouan, red.) en Booth (Taylor, red.)."

Paniek is niet nodig bij FC Utrecht. "De vergelijking werd getrokken met het FC Groningen van vorig jaar, maar in die paniek ging ik niet mee. Ik zie wel iets aan de horizon verschijnen. Ik zie verbetering op het veld en dat zie je in de resultaten terug. Met de bekerwedstrijd erbij zijn we vier wedstrijden ongeslagen. Ik blijf Gertje Positivo en droom alweer van Europees voetbal. Zo ver staan we nu toch ook weer niet van die achtste plek vandaan? Ik vind dat we voor die play-offs moeten gaan."

Lees meer:
0 reacties