Jans blij met geslaagde competitie: "Focus ligt nu op play-offs"

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Pro Shots

Ron Jans zal volgend seizoen gewoon weer bij FC Utrecht zijn. De 65-jarige coach besloot zijn sabbatical te onderbreken om de club te helpen na een slechte seizoensstart. De weg naar succes verliep niet zonder hobbels, maar met het behalen van de play-offs is uiteindelijk toch het doel bereikt.

"De competitie is afgelopen en die is voor mij geslaagd. Toen ik hier begon, stond het er echt niet goed voor, het vertrouwen was laag en de kritiek was groot. We zijn van ver gekomen", legt Jans uit in gesprek met de Telegraaf. "De competitie is geslaagd, maar het seizoen is nog niet klaar. De play-offs moeten nog beginnen en die zijn alleen geslaagd als je wint. Daar heb ik veel vertrouwen in."

Dit jaar zijn de play-offs nog spannender omdat ze gespeeld worden in één wedstrijd. "Ik denk dat de ploegen aan elkaar gewaagd zijn, maar dat FC Utrecht en NEC wel een streepje voor hebben door het thuisvoordeel", legt Jans uit. "Ik vind het wel een goede maatregel om de play-offs voor Europees voetbal in één duel te beslissen, omdat we zo een week eerder klaar zijn. Daardoor krijg je een betere arbeids-rust-verhouding en een betere opbouw in het nieuwe seizoen, want de ploeg die het Europese ticket (voor de tweede voorronde van de Conference League, red.) pakt, is het laatste klaar, maar moet ook weer als eerste beginnen vanwege de voorrondes."

Lees meer:
0 reacties