Jans bewierookt: "Daarin is hij de beste die ik ooit gehad heb"

Ron Jans voor het duel tegen Excelsior
Ron Jans voor het duel tegen Excelsior Foto: © Pro Shots

Wout Brama is nog altijd lyrisch over Ron Jans. Het clubicoon van FC Twente heeft naar eigen zeggen veel te danken aan de oefenmeester.

Brama werkte zowel bij PEC Zwolle als FC Twente met Jans. "Ik had net een rottig jaar gehad onder Garcia en Jans heeft bij mij wel het plezier teruggebracht", vertelt de voormalig middenvelder bij ESPN. "Dat was superfijn. Als hij niet was gekomen was ik misschien wel weggegaan bij FC Twente. Jans is een hele menselijke trainer die veel aandacht aan spelers geeft en de sfeer belangrijk vindt. In de periode waarin wij zaten konden we een trainer als Jans goed gebruiken."

Volgens Brama steekt de huidige trainer van FC Utrecht enorm veel aandacht in zijn spelers. "Daarin is hij de beste trainer die ik ooit gehad heb. Hij voert veel gesprekken met spelers", legt hij uit. "We hadden veel spelers met krasjes, FC Twente moest het vaak doen met de afvallertje van topclubs. Jans is geweldig in hun vertrouwen geven. Hij laat iemand niet snel weer in de steek en dat vinden spelers prettig."

Lees meer:
0 reacties