Jans baalt van nederlaag : "Gebeurde eigenlijk niet zo heel veel"

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Orange Pictures

Ron Jans vindt dat FC Utrecht verdiend heeft verloren. Dat vertelde hij tegenover de NOS.

“Het begon tegen Ajax en het eindigde tegen Ajax,” begint Jans, doelend op de reeks van vijftien wedstrijden waarin hij en zijn ploeg ongeslagen bleven. Dat ging Ajax goed mee, maar vooral in de breedte en op de eigen helft. Dus eigenlijk gebeurde niet zo heel veel.” Toch vindt de oefenmeester het een verdiende nederlaag. “Wij wilden echt heel vroeg druk zetten. Daar ging Ajax goed mee om, maar vooral in de breedte en op de eigen helft. Dus eigenlijk gebeurde er niet zo heel veel.”

Toen het volgens Jans iets beter ging, kregen ze echter een tegengoal te verduren. “Op het moment dat wij ons daar een beetje op hadden aangepast en beter de druk erop kregen en de bal veroverden, viel de goal aan de andere kant uit een dieptebal waar we gewoon niet goed staan en dan sta je met 1-0 achter.”

Ook vond de trainer van de Domstedelingen dat er te weinig gebeurde in balbezit. “Zowel aan de bal, maar ook als we hem veroverden als vanuit de opbouw. Dan hebben we gewoon een hele teleurstellende wedstrijd gespeeld. In de tweede helft probeer je dat nog open te breken door met drie verdedigers te gaan spelen, dat leek even aardig, toen viel de 2-0 en toen was het eigenlijk voor een groot gedeelte gespeeld”, besluit hij.

Lees meer:
0 reacties