Jans baalt van arbitrage: "Heb wel zeven momenten in mijn hoofd!"

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Pro Shots

Ron Jans baalt dat FC Utrecht zich niet tijdig heeft beloond in het duel met Vitesse. Het eindigde in 0-0, hetgeen niet nodig was geweest volgens de oefenmeester. Toch ziet hij in dat het spelbeeld na rust heel anders was dan voor de onderbreking.

Jans analyseert bij RTV Utrecht. "Als je in de eerste helft een doelpunt maakt win je de wedstrijd. Als je dat in de tweede helft doet ook trouwens," vond trainer Ron Jans. "In de eerste helft had Vitesse eigenlijk niet zoveel te vertellen. In het eerste kwartier van de tweede helft hadden wij het moeilijk. Maar dat is wel het verhaal van deze wedstrijd, als je ziet hoeveel je creëert. Eindpass niet goed, niet schieten, slecht schieten, verkeerde keuzes. Je moet hier minimaal gewoon drie goals maken en dat verzuimen we, dat steekt."

Ook was Jans niet blij met de arbitrage, ze leken in het nadeel te fluiten van FC Utrecht. "Dat vond ik echt. Ik heb zo in mijn hoofd zes, zeven momenten! Wat nou? Maarja, daar heb ik verder geen invloed op. Het is wel de eerste keer dat ik er wat over zeg. Maar ja, je moet eerst naar jezelf kijken. We hebben onszelf tekort gedaan. Dat is de strekking van de wedstrijd. De rest hebben we geen invloed op...", besluit een gefrustreerde Ron Jans.

Lees meer:
0 reacties