Jan van Staa verrast: "Dat past normaal niet zo bij FC Utrecht"

FC Twente neemt het zondagmiddag in Stadion Galgenwaard op tegen FC Utrecht. De thuisploeg is na de overwinning van Ajax de hekkensluiter in de Eredivisie, maar clubwatcher Tijmen van Wissing ziet de Domstedelingen niet als ideale tegenstander voor FC Twente.

"FC Twente heeft het daar een partij lastig. In 2011 was de laatste overwinning", schetst de journalist bij De Oosttribune. "De laatste keer waren ze zoveel beter daar", vult voormalig FC Twente-trainer én oud-speler van FC Utrecht Jan van Staa aan. Er werden echter drie Twentse treffers afgekeurd door de VAR, waarna FC Utrecht met 1-0 won. "Dan ga je toch weer met nul punten de bus in. Dat is een beetje het beeld", meent Van Staa. "Maar FC Utrecht-uit wordt weer echt een sloopwedstrijd. Jans zal dat publiek bespelen. Het wordt gewoon een gekkenhuis."

FC Utrecht won midweeks in het bekertoernooi van RKC Waalwijk (3-2), maar het werd na een 3-0 voorsprong nog spannend."Het is allemaal heel broos wat daar gebeurt", beseft Van Staa. Van Wissing: "Als zij even tegenwind hebben, dan zakt het ook zo in elkaar. FC Twente zit nog steeds op de roze, is misschien wat overdreven. Maar FC Twente is serieus voornemens om wat te maken van dit seizoen. Na de 'stunt' tegen Ajax lieten ze het liggen tegen RKC en dat willen ze nu koste wat kost voorkomen. Er is wel vertrouwen en plezier. Het gemoed is goed, maar er is ook wel concentratie", aldus Van Wissing.

Van Staa verwacht niet dat FC Utrecht hoog druk gaat zetten. "Ik volg FC Utrecht natuurlijk wat meer, maar die wachten ook in thuiswedstrijd tegenwoordig tot de middenlijn en schakelen om na een foutje. Dat is een beetje het beeld dat FC Utrecht gecreëerd heeft. Dat past normaal niet zo bij FC Utrecht. Maar waar ze staan is het knokken voor elk punt. FC Utrecht moet het van het fysieke en omschakelen hebben. FC Twente moet oppassen dat ze geen domme fouten maken, zodat FC Utrecht die omschakeling niet heeft. Maar als je bij FC Utrecht voor komt, dan gaat het publiek zich roeren en deugt er niets meer van."

Lees meer:
0 reacties