Ivar Jenner in selectie Jong Indonesië voor AFC U23 Asian Cup

Ivar Jenner
Ivar Jenner Foto: © BSR Agency

Ivar Jenner mag zich op gaan maken voor de AFC U23 Asian Cup. De middenvelder van FC Utrecht behoort tot de selectie van Jong Indonesië.

De afgelopen tien dagen was Jenner, als onderdeel van een 28-koppige selectie, met Jong Indonesië al op trainingskamp in de Verenigde Arabische Emiraten. Bondscoach Shin Tae-yong moest de selectie terugbrengen tot 23 spelers, waartoe Jenner dus behoort.

Er hebben zich zestien landen gekwalificeerd voor dat toernooi, waarvan de Jong-ploeg van Indonesië de enige debutant is. Er staat flink wat op het spel tijdens de AFC U23 Asian Cup. De twee finalisten en de winnaar van de strijd om de derde plek plaatsen zich voor de Olympische Spelen. Ook de verliezer van het duel om de derde plek mag daar nog op hopen; voor dat landenteam volgt een play-off tegen een equipe uit Afrika.

Jong Indonesië speelt in de groepsfase van de AFC U23 Asian Cup achtereenvolgens tegen Jong Qatar (maandag 15 april), Jong Australië (donderdag 18 april) en Jong Jordanië (zondag 21 april). Als de Indonesische talenten op plek één of twee eindigen in de poulefase, stromen ze door naar de kwartfinale.

Lees meer:
0 reacties