Is het gras bij FC Utrecht goed genoeg? "Doeken op het veld"

Galgenwaard
Galgenwaard Foto: © Pro Shots

Met de huidige weersomstandigheden in ons land komt de vraag steeds meer naar voren of alle wedstrijden in de Eredivisie wel door kunnen gaan. Wim Leffelaar, grasmeeester bij FC Utrecht geeft net als voormalig grasmeester van Feyenoord Erwin Beltman in het Algemeen Dagblad zijn mening.

Beltman is positief gestemd: ",Voor sommige clubs was het deze week misschien wat behelpen omdat ze hun bevroren trainingsveld niet konden gebruiken”, zegt hij. ,,Maar in de eredivisie-stadions is de situatie prima, mede dankzij de veldverwarming. Alles gaat door, geen enkele twijfel daarover."

Wim Leffelaar, grasmeester bij FC Utrecht is ook positief en haalde wat kunstjes uit om het gras te helpen: "Tijdens de afgelopen vorstdagen hebben we doeken op het veld gelegd, zodat de warmte in de toplaag behouden is gebleven. Daarnaast hebben we de graszaden waarmee we de toplaag hebben ingeplant, vooraf eerst laten voorkiemen bij de kachel. Op die manier kunnen ze nu sneller groeien. Normaal gesproken kan hier gewoon gevoetbald worden volgende week zondag, besluit hij.

Lees meer:
0 reacties