"Ik weet niet of Hake er rouwig om is dat Ihattaren niet komt"

Mohamed Ihattaren
Mohamed Ihattaren Foto: © Pro Shots

Mohamed Ihattaren leek op weg naar FC Utrecht, maar inmiddels zou ook Ajax serieus werk maken van het middenvelder. Maarten Wijffels denkt dat het voor de Domstedelingen geen ramp is.

"Ik weet niet of René Hake er nou zo rouwig om is dat Ihattaren niet komt. Die hebben natuurlijk ook gezien hoe hij praat, hoe hij erbij loopt, wat zijn verleden is. Het klinkt allemaal leuk: 'We gaan zo'n talent even op de rails zetten'. Maar uiteindelijk heeft hij heel lang niet meer gespeeld en heb je er op hele korte termijn niks aan", aldus de journalist.

"Ik weet niet of iedereen bij FC Utrecht wel zo enthousiast was, als is voorgedaan", vervolgt Wijffels in de Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad. Nu lijkt Ajax dus met hem aan de haal te gaan. De Amsterdammers zouden inzetten op een huurperiode met een optie tot koop als de samenwerking goed bevalt.

"De enige manier waarop Ihattaren bij Ajax zou kunnen werken, is hem eerst bij Jong Ajax stallen. In de luwte eens zien hoe hij omgaat met tegenslag en hoe fit hij eigenlijk is. Erik ten Hag zijn handen vol met de eredivisie en de Champions League. Die heeft geen tijd om als een soort rehabilitatiemanager een speler terug te brengen die niet gelijk een hoofdrol in je elftal speelt", besluit Wijffels.

Lees meer:
0 reacties