"Ik vroeg meteen de sleutel van de gym zodat ik altijd kon gaan"

Tasos Douvikas
Tasos Douvikas Foto: © Pro Shots

Tasos Douvikas is een spits die obsessief bezig is met beter worden. De spits van FC Utrecht vertelt tegen Voetbal International hoe graag hij beter wil worden.

Meteen na zijn komst bij FC Utrecht in 2021 vroeg hij aan technisch directeur Jordy Zuidam de sleutel van de gym. "Zodat ik er altijd naar toe kon. Maar dat zit er al vanaf mijn vijftiende in. Vanaf die leeftijd ben ik heel veel extra voor mezelf gaan trainen. In die jaren ging het vooral om techniek. Afronden, dribbelen, na de training met mezelf aan de slag gaan."

De spits legt uit waarom hij daar zoveel mee bezig is. "Als je in een grote competitie wil overleven, moet je sterk zijn. En ik ben niet de grootste, maar wel sterk. En dan is er nog het mentale gedeelte. Ik heb veel gelezen en ben bezig geweest met psychologie. Als het in de bovenkamer niet goed zit, lukt het op het veld ook niet."

De spits noemt daarbij de goal die hij tegen Ajax makte een aantal weken geleden. "Een technisch lastig doelpunt. Geloof me: als je geen vertrouwen hebt, maak je die bal niet."

Lees meer:
0 reacties