"Ik verbaas me er altijd over dat de Galgenwaard niet vol zit"

Overzicht van Stadion Galgenwaard
Overzicht van Stadion Galgenwaard Foto: © Pro Shots

René ten Bos woont al jarenlang in Utrecht, maar de filosoof en hoogleraar komt uit Hengelo en is zijn hele leven FC Twente-supporter. Komende zondag komt FC Twente op bezoek in de Domstad. Ten Bos noemt zichzelf een supporter en geen fan.

"Supporters steunen de club door dik en dun, fans zijn er vooral als het goed gaat", legt Ten Bos het verschil uit in het Algemeen Dagblad. "Toen Twente degradeerde, kocht ik net als veel andere supporters meteen een seizoenkaart. Juist dan moet je je club steunen. Na de 5-1 nederlaag dit seizoen tegen het Turkse Fenerbahçe zei een oudere supporter. Maakt niks oet, daor leert ze van. Toen Feyenoord in 2010 met 10-0 bij PSV verloor, zat de week erna de Kuip stampvol. Zo hoort dat."

De hoogleraar ziet dat het bij Ajax anders is. "Dat is een club met veel fans, net als Oranje. Als het team slecht presteert, blijven ze weg. Bij de 1-6 tegen Napoli werden de tribunes steeds leger. De fans worden ervan verdacht glory seekers te zijn. Veel mensen krijgen jeuk van Godenzonen", aldus Ten Bos, die ook FC Utrecht beschrijft. "Die club heeft genoeg supporters, maar ik verbaas me er altijd over dat de Galgenwaard niet vol zit. De grotere Grolsch Veste van Twente is altijd uitverkocht. Ik hoop dat de vele Utrechters die me vertellen dat ze de club een warm hart toedragen, ook eens naar de wedstrijden gaan."

Ten Bos ziet ondertussen dat FC Twente momenteel doet wat FC Utrecht graag wil, de top drie aanvallen. "Twente is financieel gezond, voert een verstandig en realistisch beleid en heeft geweldige supporters. We zijn al een tijdje ongeslagen thuis. Bovendien hebben we met Joseph Oosting een strijder als trainer. Dat vinden de supporters mooi." FC Utrecht lukt dat niet. "In café De Potdeksel is me verteld dat Utrecht te veel middenvelders heeft en te weinig scorend vermogen. Nu ik hier woon krijg ik wat meer sympathie voor de club. Mooi die winst op Ajax, maar het wordt tijd om meer punten te pakken. Maar niet tegen Twente natuurlijk."

Lees meer:
0 reacties