"Ik adviseer ze om de uitzendrechten van de knokpartijen te verkopen"

De Bunnikside bij FC Utrecht PSV
De Bunnikside bij FC Utrecht PSV Foto: © Pro Shots

Voorafgaande aan het duel tussen FC Utrecht en PSV duelleerden fans erop los op een afgesproken plek en tijdstip. Het 'feestje' ging echter niet door, omdat de politie tijdig was getipt dat hooligans zich op een parkeerterrein bij de Maarsseveense plassen hadden verzameld. Columnist Jerry Goossens van het Algemeen Dagblad liet zijn ongezouten mening weten over de situatie van afgelopen weekend.

Ap Reinders, de burgemeester van de gemeente Stichtse Vecht waaronder Maarsseveen liet van zich horen via X: “Dit zijn wat mij betreft absoluut géén supporters! Je bezorgt je favoriete voetbalclub een slechte naam en jezelf een strafblad. En waarom… #StichtseVecht", luidde zijn Tweet.

Goossens vond het maar een zwak statement dat weinig indruk maakte op hem, maar ook op de hooligans. "Aandoenlijk, zij het niet heel origineel, die stichtelijke aanvechting om hooligans als nepsupporters te diskwalificeren. Alsof de kwajongens in kwestie die volgende keer met de armen stijf over de borst gevouwen op de tribune gaan zitten om de burgemeester ervan te overtuigen dat ze heus, ongelogen échte supporters zijn.

Burgemeesteer Reinders sprak zichzelf ook tegen zo vermeldde Goossens. "Als je een favoriete voetbalclub hebt, ben je automatisch supporter. Ook als je een supporter bent die er genoegen in schept zo nu en dan iemand op de bek te timmeren. De ene hobby sluit de andere tenslotte niet uit. Daarbij hadden deze knullen het fatsoen om hun tribale instincten niet in het familievak, maar op een verlaten parkeerplaats te botvieren. Zonder onschuldige voetballiefhebbers bij hun akkefietjes te betrekken. Pure winst."

Als onbezoldigd media-adviseur zou ik de vechtersbazen adviseren om de uitzendrechten van die knokpartijtjes aan de hoogste bieder te versjacheren. Ik vermoed dat er een groot publiek voor is. Misschien zelfs wel supporters! Een enkele agent om het verkeer in goede banen te leiden moet volstaan", luidt het plan van de columnist namens het Algemeen Dagblad.

Lees meer:
0 reacties