Ibiza veranderde leven Ruud Boymans: "Ik wist meteen: Ik ga dit doen"

Ruud Boymans
Ruud Boymans Foto: © Pro Shots

Ruud Boymans was in zijn FC Utrecht tijd een scorende spits als hij fit was. Ook was hij erg populair bij de aanhang van FC Utrecht. Inmiddels is de spits niet meer actief in het profvoetbal, maar in de evenementenwereld. Vanaf het moment van zijn transfer naar FC Utrecht kreeg de Limburger steeds meer interesse in het nachtleven en alles wat daarbij komt kijken, dat onthult hij aan Voetbal International.

Een topseizoen bij Willem II bekroonde hij met een transfer naar FC Utrecht. In de zomer ging Boymans op vakantie naar Ibiza en daar veranderde zijn leven. "Ik was de enige vrijgezel tussen de stelletjes. Op een avond wilden de andere jongens niet op stap. Toen besloot ik in mijn eentje uit te gaan", blikt Boymans terug, die in zijn eentje in nachtclub Sankeys belandde.

"Daar bood één of andere gast mij MDMA aan." De spits aarzelde niet. "Ik wist meteen: Ik ga dit doen. Ik werd meteen verliefd op de muziek, genoot van de energie op de dansvloer, van het contact met andere mensen. Het was een openbaring. Ik kwam terecht in een andere dimensie. Een wereld buiten het voetbal." Hij nam de drug nog een paar keer die vakantie en kwam erachter dat hij totale vrijheid miste de jaren ervoor. Boymans wilde niet terug de tunnel van het voetbal in. "Maar ik wist ook dat ik niet kón stoppen, rationeel gezien. Ik had net voor vier jaar getekend bij FC Utrecht."

In Nederland kwam de spits regelmatig in Amsterdamse underground clubs. Daar bestond zijn status als voetballer niet en was hij gelijkwaardig aan anderen. Soms kwam Boymans na een twaalf uur durend feest in één keer door naar de training. "Ik kon dat aan, vraag niet hoe. Ik was gelukkig, powerful. Sterker dan ooit. Een leuker mens, een vrijer mens. En daardoor ook een vrijere voetballer."

Zijn ploeggenoten wisten niks van de avonturen van hun spits. Alleen Mark van der Maarel en Kristoffer Peterson kregen soms iets meer te horen in de kleedkamer. De kleedkamer waar Boymans zich een buitenbeentje voelde. "Voorheen was ik júíst een standaard-voetballer. Kleedde en gedroeg me zoals het hoorde. Ik voldeed aan de norm. Ik had geen idee van fashion, design, kunst, muziek. Eigenlijk had ik helemaal geen smaak. Die ging ik pas ontwikkelen nadat ik mijn blik had verruimd."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 6 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
FC Utrecht -
za 13 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Utrecht -
-
SC Cambuur -
za 20 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Emmen -
-
FC Utrecht -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
vr 2 sep. 2022, 20:00
Eredivisie
Fortuna Sittard -
-
FC Utrecht -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Groningen 0 0 0
6 FC Twente 0 0 0
7 FC Utrecht 0 0 0
8 FC Volendam 0 0 0
9 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand