Hugo Borst: "De Eredivisie telt nu veertien degradatiekandidaten"

Hugo Borst
Hugo Borst Foto: © Orange Pictures

De Eredivisie telt volgens Hugo Borst maar liefst veertien degradatiekandidaten. Volgens de columnist hoeven alleen PSV, AZ, Feyenoord en FC Twente zich geen zorgen te maken.

"Misschien wel rampzaliger dan de tijdelijke teloorgang van Ajax is dat de Eredivisie nu veertien degradatiekandidaten telt", schrijft Borst in het Algemeen Dagblad. "Hartstikke leuk hoor voor volksclubs, oude chique en lelijke eendjes, maar dit zijn de nummers 5 (Go Ahead met 14 punten), 6 (Excelsior) 7 (Sparta) en 8 (Heracles) van de Eredivisie. Die beroemde degradatiestreep kun je dus al trekken onder de vierde plaats die FC Twente (22 punten) bezet."

"De Eredivisie verkeert in deplorabele staat en is bovenin topzwaar en verder vederlicht, zo niet onbeduidend", vervolgt Borst. "De vier punten voorsprong van PSV op Feyenoord is in dat opzicht ook nog eens een groot gevaar voor de toekomstige spanning in de Eredivisie. Want FC Utrecht en RKC blijken voor PSV geen bananenschil meer. Tegen wie en hoe dan verspeelt PSV nog punten? PSV-Ajax komend weekend? Met of zonder Maurice Steijn wordt dat een nulletje of drie, vier."

Lees meer:
0 reacties