"Hij lijkt de aangewezen persoon om tegen Ajax in de basis te starten"

Zakaria Labyad
Zakaria Labyad Foto: © Pro Shots

FC Utrecht heeft deze jaargang nog amper weten te scoren. De Domstedelingen missen pure afmakers, maar hebben spelers die de kwaliteiten hebben om te scoren.

"Met Marouan Azarkan en Ole Romeny haalde FC Utrecht twee spelers die afgelopen seizoen indruk maakten bij respectievelijk Excelsior en FC Emmen. Twee nog jonge buitenspelers die – zo is de hoop in Utrecht – nog de ruimte hebben door te groeien", laat Stef de Bont optekenen bij Voetbal International.

Meer spelers hebben de potentie om te scoren. "Twee andere talenten hebben al wat meer ervaring in Galgenwaard. Othmane Boussaid en Taylor Booth beleefden beiden het jaar van de doorbraak. Na jarenlang vechten had de kleine Belg eindelijk zijn basisplaats, terwijl de Amerikaan Booth zich in de kijker speelde bij de Amerikaanse bondscoach en diverse buitenlandse clubs."

Niet alleen aanvallers zijn verantwoordelijk voor doelpunten. "Van de Streek kon je eigenlijk ieder seizoen wel voor een doelpunt of zeven, acht noteren. Die erfenis was bestemd voor Seuntjens, maar die speelt vooral in de spits of op links. Zijn er dan andere middenvelders die de doelpunten kunnen maken? De pas 23-jarige Victor Jensen zou in een volledig seizoen een doelpunt of vijf moeten kunnen maken. Een aantal dat normaliter op moet kunnen lopen. Zakaria Labyad en Bart Ramselaar hebben in het verleden vaker gescoord, maar komen terug van zware blessures."

Bart Ramselaar speelt echter amper. "Ramselaar hebben we dit seizoen nog nauwelijks in actie gezien, Labyad speelde in het oefenduel met NEC negentig minuten. En met een reden. Hij lijkt de aangewezen persoon om tegen Ajax in de basis te starten. Jans roemt al enige tijd diens mentaliteit. Zeker tegen Ajax, een club waar hij toch niet heel prettig vertrok, zal Labyad zijn gram willen halen."

Lees meer:
0 reacties