"Hij is echt niet minder dan de buitenspelers die zij hebben"

Jan Joost van Gangelen
Jan Joost van Gangelen Foto: © Pro Shots

Jan Joost van Gangelen was zaterdagavond onder de indruk van voormalig FC Utrecht-speler Bilal Ould-Chikh, die scoorde voor FC Volendam in de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen (1-2). Volgens de presentator van ESPN kan Ould-Chikh een hoger niveau aan.

"Het was ooit een supertalent, maar hij maakt nu een pas op de plaats. Maar je kan wel zien dat hij héél goed kan voetballen. Jezus", zegt Van Gangelen. "Op een gegeven moment moet iemand het weer aandurven, toch?" Hij wijst daarbij naar de top van Nederland. "Als we naar AZ kijken... Hij is echt niet minder dan de buitenspelers die zij hebben."

Kees Luijck zag Ould-Chikh ook uitblinken tegen SC Heerenveen. "Ik vind hem de meest cruciale speler van Volendam in deze wedstrijd", concludeert Luijckx. "Hij is de enige die de bal kan vasthouden. Hij heeft een vrije rol, waardoor ze met hem onder de druk uit kunnen voetballen. Hij kan dat, is rustig en handig. Hij is essentieel voor Volendam. Zeefuik is niet zo betrouwbaar wat betreft het doorvoetballen, maar hij wel. Je moet af en toe wat lucht krijgen als Volendam zijnde."

Marciano Vink ziet wel een keerzijde en wijst daarbij naar de disciplinaire schorsingen. "Hij moet het eerst een heel seizoen laten zien. Nu spelen ze twee wedstrijden in dit systeem, dan zie je dat die vrije rol hem ligt. Hij heeft ook aan de zijkant gestaan, dat je dacht: doet hij wel mee? Dit ligt hem wel."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
FC Utrecht
14:30
PEC Zwolle
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
24/08
NAC Breda
21:00
FC Utrecht
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
Bekijk de hele stand