Hidde ter Avest wil basisplek behouden: "Het ging wel lekker, ja"

Hidde ter Avest
Hidde ter Avest Foto: © Pro Shots

FC Utrecht neemt het zondagmiddag in eigen huis op tegen FC Twente. Hidde ter Avest krijgt dan vermoedelijk een basisplaats bij de Domstedelingen.

De rechtsback liet afgelopen dinsdag in de bekerwedstrijd tegen RKC Waalwijk een goede indruk achter aan de rechterkant met Marouan Azarkan en Jens Toornstra. "Ik had het gevoel dat het wel lekker ging, ja", kijkt Ter Avest terug in het Algemeen Dagblad. "Ik moet wel toegeven dat de tank op het laatst behoorlijk leeg was. Maar goed, dat is ook logisch als je een poosje niet gespeeld hebt."

Ter Avest heeft met Mark van der Maarel, Hugo Novoa en Ryan Flamingo serieuze concurrentie op zijn positie. Trainer Ron Jans kijkt per wedstrijd wie hij opstelt. "Ik voel me fit, heb geen last meer van mijn lies", zegt Ter Avest. "Dus als het aan mij ligt, speel ik tegen FC Twente. Al is dat uiteraard aan de trainer."

Het kan voor de 26-jarige verdediger een bijzondere wedstrijd worden. Ter Avest verkaste in 2018 van FC Twente, waar hij de jeugdopleiding doorliep, naar Udinese. "Dat blijft bijzonder, ja, zeker nu we langzaam in vorm komen en geloof hebben in een goed resultaat. We hebben er zin in. Ik zie wel degelijk een stijgende lijn. Hoewel we soms nog wat te makkelijk doelpunten weggeven, gaat het voetballend steeds beter. En zelfs in de fase dat we tegen RKC minder speelden, creëerden we nog een stuk of vijf kansen. Dat zegt wat over waartoe we in staat zijn. We zijn op de goede weg."

Lees meer:
0 reacties