Heus: "Door tegenstanders werd ik herkend en dan doormidden geschopt"

Ruud Heus
Ruud Heus Foto: © Pro Shots

Ruud Heus is een oud-voetballer die jarenlang voor Feyenoord uitkwam en divers prijzen won met de Rotterdammers. Na zijn carrière als prof raakte hij in wedstrijdverband vrijwel geen bal meer aan, zo laat hij weten aan ELF Voetbal. Tegenwoordig is hij trainer van Jong FC Utrecht.

Hoewel Heus als Noord-Hollander fan was van Ajax, werd hij beroemd bij Feyenoord. Heus vertelt: "Rinus Israel was trainer van Feyenoord, maar zat vaak op de tribune bij AZ en zo ben ik gescout. Ja, als Noord-Hollander was ik in de tijd van Cruijff en Sjaak Swart supporter van Ajax, maar dan ga je naar Feyenoord. Dat is nooit meer weggegaan. Er was een bepaalde warmte, waardoor ik meteen een bepaalde klik voelde met Feyenoord. Daar was ik gevoelig voor."

Na zijn carrière speelde hij nog enkele wedstrijden gespeeld in een vriendenteam, maar ook dat was snel klaar. Heus: "Door tegenstanders werd ik herkend en soms werd je dan dwars doormidden geschopt. Ik ken mezelf en weet dat ik daar niet tegen kan. Ik zou er een schepje bovenop doen en dan dreigde het uit de hand te lopen. Toen ben ik maar gestopt. Heel eerlijk: ik mis het totaal niet. Ik ben er totaal overheen gegroeid. Soms denk ik: heb ik vroeger gevoetbald? Het is zo lang geleden dat het enigszins uit mijn gedachte is weggesleten. Ik denk eraan als ik oud-teamgenoten tegenkom. Daardoor besef ik: ik ben kampioen geworden, heb meerdere keren de KNVB Beker gewonnen en heb de halve finale van de Europa Cup II gespeeld. Ik heb toch een en ander gepresteerd", besluit Heus.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
FC Utrecht
14:30
PEC Zwolle
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
24/08
NAC Breda
21:00
FC Utrecht
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
Bekijk de hele stand