"Het was of Sam Lammers, of ze zouden me ophangen aan De Dom!"

Sam Lammers tegen FC Twente
Sam Lammers tegen FC Twente Foto: © Pro Shots

In gesprek met Neal Petersen (FC Afkicken) en oud-directeur Wilco van Schaik vertelt de eigenaar van FC Utrecht waarom hij Sam Lammers besloot te halen.

Petersen: “Hoe vaak kom je, bijvoorbeeld op deadline-day, in de verleiding om toch een ton of een miljoen extra uit te geven omdat je wil winnen?”

Van Seumeren: “Neem nou Lammers. We hadden ons voorgenomen geen spits meer te halen. En ik heb toch min of meer doorgedreven om Lammers te halen. Op een gegeven moment hebben Jordy en Ron hartstikke goed werk geleverd en hem benaderd. En uiteindelijk was duidelijk dat Lammers wilde komen. Toen moest er een huursom betaald worden, maar die zat niet in de begroting. Dus dan moet je er wel uitkomen. Op dat moment leg ik daar wel een beetje druk op. Logisch, want ik zag toch dat we een spits tekort kwamen. Lidberg raakte geblesseerd en deed het ook niet zo bar goed. Daarachter was Descotte geblesseerd. En als je er dan zo slecht voor staat…. je wil niet degraderen. Die ellende wil je je niet om de hals halen, want dan hangen ze me op aan de dom! Dus toen dacht ik toch: dan Lammers maar halen", aldus de eigenaar van FC Utrecht.

Van Schaik: “Dan heb jij natuurlijk het voordeel van je eigen portemonnee."

Van Seumeren: “Ja, dat voordeel is er ten opzichte van andere clubs.”

Van Schaik: “Denk je dan niet van: vervelend, weer wat weg.”

Van Seumeren: “Natuurlijk, daar zit ik ook niet op te wachten. Maar dan ga je toch je afwegingen maken, Wilco. Je wil ook niet onderin blijven hangen. Er moest een spits bij. Je geeft liever geld uit nu, dan dat je bij een eventuele degradatie geld verliest.”

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
FC Utrecht
14:30
PEC Zwolle
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
24/08
NAC Breda
21:00
FC Utrecht
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
Bekijk de hele stand