"Het vertrek van Douvikas en Dost heeft Utrecht veel goals gekost"

Anastasios Douvikas
Anastasios Douvikas Foto: © Pro Shots

FC Utrecht verkeert momenteel in crisis. Na drie wedstrijden heeft het nog geen enkel punt en coach Michael Silberbauer werd al ontslagen. Het gebrek aan scorend vermogen wordt mede opgevoerd als oorzaak.

Dat schrijft Voetbal Internationals Stef de Bont. Hij somt op dat er ten opzichte van vorig seizoen flink wat goals zijn vertrokken. "Met het vertrek van zowel Tasos Douvikas (Celta de Vigo, red.) en Bas Dost (NEC, red.) heeft Utrecht in competitieverband 28 doelpunten ingeleverd."

De Bont gaat verder dat FC Utrecht communiceert geen directe vervanger te halen, terwijl dat misschien wel nodig is. "FC Utrecht denkt met onder meer Mats Seuntjens, Marouan Azarkan en Isac Lidberg voldoende scorend vermogen in huis te hebben. Tegen Zwolle begon de van Go Ahead Eagles overgekomen Lidberg in de basis. De bonkige spits, veel minder balvast dan zijn voorgangers, maakte een ongelukkige indruk en werd ook vroegtijdig naar de kant gehaald."

Voor nu is het technisch directeur Jordy Zuidam die moet bepalen of er voorin wat bij moet, weet De Bont."Zuidam zal uiteindelijk de knoop moeten doorhakken en beslissen of mannen als Seuntjens, Lidberg en Anthony Descotte goed genoeg zijn om de erfenis van Dost-Douvikas te dragen."

Lees meer:
0 reacties