"Het is nog steeds mijn droom, dus Jonker mag me gisteren bellen"

Andries Jonker
Andries Jonker Foto: © BSR Agency

De OranjeLeeuwinnen wisten zich eerder dit jaar niet te plaatsen voor de Olympische Spelen. Voor het eerst in lange tijd ontbreekt Oranje daarmee op een groot toernooi. Dat lijkt Eshly Bakker wel gek voor de speelsters.

"Omdat je elke zomer een toernooi hebt gehad. Maar misschien is het ook wel goed om een keer niet weer vijf, zes weken van huis te zijn. Fysiek en mentaal geeft het rust. Dat noemen we dan maar een geluk bij een ongeluk, want natuurlijk wilden ze erbij zijn", geeft de aanvalster van FC Utrecht aan in gesprek met ProProf Magazine.

Bakker kwam zelf veertien keer uit voor de OranjeLeeuwinnen. "Alles bij elkaar heb ik er ongeveer twee jaar bij gezeten. Vlak voor het WK in Canada en voor het EK in Nederland viel ik af. Dat was supermoeilijk. Het deed veel met me", is ze eerlijk. "Ik denk dat ik in die tijd te bescheiden was voor wat ik kon. Het kostte me teveel tijd om comfortabel te worden op het veld.  Ondertussen is er veel veranderd."

"Ik weet van mezelf dat ik 100% de kwaliteiten heb om deel uit te kunnen maken van Oranje. Ik ben fysiek en mentaal top, en ik heb meer ervaring dan destijds", merkt Bakker op. "Het is nog steeds mijn droom, dus Andries Jonker mag me gisteren bellen", is haar boodschap. "Ik weet nog heel goed toen ik voor het eerst werd opgeroepen.  Ik was eigenlijk pas weer een half jaar aan het spelen na mijn knieblessure."

De aanvalster blikt terug: "Ik had het plezier weer teruggevonden. Ik was bij de fysio op de club en die zei dat ik even bij de trainer op kantoor moest komen. Die vertelde dat ik was uitgenodigd voor een  trainingsstage. Ik debuteerde in 2014 tegen Griekenland, en toen scoorde ik ook. Dat was echt een mooi moment", weet ze nog.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
FC Utrecht
14:30
PEC Zwolle
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
24/08
NAC Breda
21:00
FC Utrecht
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
Bekijk de hele stand