"Het afgelopen weekend is de perfecte samenvatting van het seizoen"

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Pro Shots

FC Utrecht-supporters Pep en Frans zijn niet te spreken over de resultaten van FC Utrecht tegen Sparta Rotterdam (0-1). Dat lieten de broers weten in hun column voor De Utrechtse Internet Courant.

Frans geeft aan dat het een uiterst drukke maar ook bijzondere zondag was. “Eerst gezellig op Moederdag bij moeders een Pepsi Max en taartje nuttigen en daarna konden we in Stadion Galgenwaard een stelletje oude wijven in een FC Utrecht-shirt aanschouwen. Op deze commerciële feestdag heeft de club weer eens dure cadeautjes weggegeven.”

Hiermee bedoelt hij de verliespartij tegen de Rotterdammers. Wel denkt hij dat dit verlies op een goed moment komt. “Het voetbal van FC Utrecht is al weken niet best. Desondanks werden er wel vaak resultaten gehaald. De selectie kwam er dus vaak mee weg. Dat is nu voorbij. Hopelijk staan alle spelers weer even met beide benen op de grond en zien ze in dat er een tandje bij moet richting de belangrijkste wedstrijden van het seizoen.”

Ook Pep baalt van het verlies. Ook omdat er goede zaken gedaan konden worden. “Deze nederlaag zat er aan te komen. Het is alleen extra zuur omdat directe concurrent NEC punten heeft laten liggen tegen Feyenoord. Als FC Utrecht had gewonnen, had onze ploeg op de zesde plaats gestaan. Dan hadden we veruit de beste papieren voor de play-offs gehad. De ploeg met de beste vorm, wint vaak de play-offs. Dat zijn wij op dit moment absoluut niet. Het afgelopen weekend is eigenlijk de perfecte samenvatting van het seizoen. Het is een voetbaljaar waarin de club van diep is gekomen, maar op het moment dat het echt moet gebeuren, staan ze er niet,” besluit hij.

Lees meer:
0 reacties