Hercules nu niet in de Galgenwaard: "Het zat er niet in helaas"

De spelers van Hercules vieren de overwinning op Ajax
De spelers van Hercules vieren de overwinning op Ajax Foto: © Orange Pictures

Hercules neemt het donderdag in de achtste finale van de KNVB Beker op tegen SC Cambuur. In de tweede ronde werd Ajax nog uitgeschakeld door de Utrechtse amateurclub. Dat duel werd toen gespeeld in Stadion Galgenwaard, van FC Utrecht. Het bekerduel van donderdag wordt echter gespeeld op Sportcomplex Zoudenbalch.

Hercules-voorzitter Gerard van Dieren had graag opnieuw in het stadion van FC Utrecht willen spelen. "Dat wilden we heel graag, maar het zat er niet in helaas", zegt Van Dieren tegen DUIC. "Ik ben allang blij dat we gewoon in Utrecht kunnen spelen. Zoudenbalch voelt wel een beetje als thuis."

"Vorig seizoen speelden we daar tegen NAC Breda", gaat Van Dieren verder. "Dankzij de inspanning van de gemeente, politie en FC Utrecht hebben we er in ieder geval voor kunnen zorgen dat de wedstrijd in onze eigen stad plaatsvindt. Dat bleek al een hele opgave."

Van Dieren is klaar voor donderdag. "Ik heb er vertrouwen in dat het opnieuw een mooi feest wordt, hoewel we maar duizend mensen kwijt kunnen bij de wedstrijd. We willen voor de rest van de leden ook wat organiseren."

"Je bent er als vereniging voor je leden, ook al zijn het niet allemaal voetballeden. Dus gaan we regelen dat er de 18e op de club live op grote schermen meegekeken kan worden met de wedstrijd. Zo maken we er voor iedereen een leuke avond van", aldus Van Dieren.

Lees meer:
0 reacties