Hercules niet in Galgenwaard? "Kunnen er een mooi feestje bouwen"

USV Hercules versloeg Ajax in de TOTO KNVB Beker
USV Hercules versloeg Ajax in de TOTO KNVB Beker Foto: © Pro Shots

USV Hercules zorgde in de laatste ronde van de TOTO KNVB Beker voor een geweldige stunt. De amateurs uit Utrecht versloegen Ajax op het veld van stadion de Galgenwaard, maar het is nog niet duidelijk of SC Cambuur naar het stadion van FC Utrecht hoeft af te reizen voor het treffen met Hercules. De Domstedelingen reageerden in eerste instantie ietwat afwijzend op de amateurclub.

En als het aan Van Dieren ligt, dan speelt USV Hercules ook tegen SC Cambuur in stadion Galgenwaard. "We zetten deze formule graag voort", vertelt Van Dieren in het Algemeen Dagblad. "Dat is het beste scenario. Ons eigen veld is ook niet best. Het gras groeit niet, een paar dagen eerder spelen we thuis tegen Kampong. Daar knapt het veld ook niet van op. We zoeken nu naar wat we kunnen."

"Of uitwijken naar Zoudenbalch een optie is? Misschien", gaat hij verder. "Daar speelden we vorig seizoen ook tegen NAC. We kunnen er alleen veel minder toeschouwers kwijt. Dat maakt het beperkter. Het zou de second best optie zijn, maar wat ons betreft spelen we het liefst in Galgenwaard. Als we de belangstelling van het duel met Ajax kunnen doortrekken, kunnen we er een mooi feestje van bouwen."

"We hebben drieduizend leden. Die kunnen we niet bedienen op Zoudenbalch", aldus Van Dieren, die ook veel supporters uit Leeuwarden verwacht. "Cambuur wil snel beginnen met de ticketverkoop. Ze hebben een trouwe aanhang. Vorig seizoen konden we maar honderd supporters kwijt van NAC. Ik denk dat ze dit bij Cambuur niet fijn vinden."

Lees meer:
0 reacties