Henk Fraser baalt van Zwarte Pieten: "Niet meer van deze tijd"

Zwarte Pieten op de tribune bij FC Volendam
Zwarte Pieten op de tribune bij FC Volendam Foto: © Pro Shots

Henk Fraser heeft zijn ongenoegen uitgesproken omtrent de aanwezigheid van tientallen Zwarte Pieten in het stadion van FC Volendam tijdens de wedstrijd tegen FC Utrecht. Ook Xavier Mbuyamba, speler van Volendam, reageerde vol afkeer.

"Ik denk dat we ons als mens hebben ontwikkeld naar een bepaald niveau", begon de trainer van FC Utrecht tegenover ESPN. "Er zijn zaken uit het verleden die hier nu niet meer passen, net zoals dat er nu dingen zijn die over dertig, veertig of honderd jaar niet meer passen." Fraser maakte een vergelijkding met het stierenvechten. "Stierenvechten is niet meer van deze tijd. En Zwarte Piet, na alle discussies die we ondertussen hebben gehad, is niet meer van deze tijd."

In Volendam heerst woede nu Zwarte Piet dit jaar niet in traditionele vorm aanwezig is bij de lokale Sinterklaasintocht. "Ik probeer zaken altijd van twee kanten te bekijken", gaat Fraser verder. "Er zijn mensen die zullen zeggen dat het een traditie is. Je hebt ook de andere kant en ik heb de wijsheid niet in pacht. Ik kan alleen aangeven wat ik ervan vind."

Volendam-speler Mbuyamba twijfelde even of hij wel wilde spelen. "Ik vind dat ze het stadion niet in mogen", zei de verdediger tegen de NOS. "Ik zag het al toen ik het veld opliep. Dat was de reden dat ik niet naar het publiek klapte. Mensen moeten zo niet naar de wedstrijd komen, dat is het hele ding. Ik snap het niet, maar ik blijf gewoon voetballen."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in FC Utrecht komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op FC Utrecht (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
FC Utrecht
18:45
Almere City
vr
6/10
FC Volendam
20:00
FC Utrecht
zo
22/10
FC Utrecht
12:15
Ajax
za
28/10
Fortuna Sittard
21:00
FC Utrecht
zo
5/11
FC Utrecht
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 4 1 5
15 Vitesse 5 -6 3
16 FC Utrecht 6 -10 3
17 FC Volendam 5 -8 1
18 Almere City 6 -14 1
Bekijk de hele stand