Hendriks terug naar FC Utrecht? "Veel perspectief op speeltijd"

Ramon Hendriks en Pelle van Amersfoort
Ramon Hendriks en Pelle van Amersfoort Foto: © Orange Pictures

Op financieel vlak is er komende zomer weinig mogelijk bij SC Heerenveen. Daardoor zullen Robin van Persie, de nieuwe trainer, en de Friese clubleiding creatief moeten handelen op de transfermarkt. Volgens de data van SciSports doet Heerenveen er goed aan om bij Feyenoord aan te kloppen voor Ramon Hendriks.

De centrale verdediger keert terug in Rotterdam na zijn huurperiode bij Vitesse. "Feyenoord is nu in onderhandeling met 1.FC Nürnberg over een transfer van de 22-jarige centrale verdediger, maar mogelijk kan Heerenveen uitkomst bieden", zo schrijft journalist Willem Leijgraf op Footballtransfers.com. "Hendriks vertegenwoordigt een Estimated Transfer Value (ETV) van 1,1 miljoen euro."

Leijgraf vervolgt: "Volgens de Career Advice Tool van SciSports past Hendriks met een Club Fit van 81 namelijk uitstekend bij Heerenveen. Volgens het data-analysebureau heeft de voormalig Nederlands jeugdinternational een prima uitzicht op speeltijd en pas hij daarnaast uitstekend in de speelstijl en formatie die de Friese club hanteert. Ook qua ontwikkelingsmogelijkheden zit Hendriks in het Abe Lenstra Stadion goed."

Een terugkeer bij een andere Eredivisieclub lijkt ook verstandige een optie voor Hendriks. "Naast Heerenveen blijkt een terugkeer naar Utrecht ook een optie voor Hendriks. De verdediger heeft een Club Fit van 81 met de club uit de Domstad, waar hij eerder door ernstig blessureleed een teleurstellend verblijf kende."

"Hij kwam slechts vier duels in actie door knieblessures. Net als in Friesland heeft Hendriks bij Utrecht veel perspectief op speeltijd en lijkt hij goed te passen binnen de speelwijze van trainer Ron Jans", zo besluit Leijgraf. 

Lees meer:
0 reacties