Hendriks op andere positie bij Utrecht: “Dat is juist mijn kracht”

Ramon Hendriks
Ramon Hendriks Foto: © Pro Shots

Hij werd met hoge verwachtingen gehaald, een zware blessure zette de wereld van Ramon Hendriks echter op zijn kop. Sneller dan verwacht keert hij terug, maar niet op zijn eigenlijke positie.

“Natuurlijk, ik heb de laatste jaren vooral centraal gespeeld”, vertelt de jonge verdediger in gesprek met Voetbal International. “Maar als ik een tijdje linksback train en de trainer duidelijk is dat hij me daar wil laten spelen, dan vind ik het een meer dan prima positie. Ik heb er in de jeugd ook veel gespeeld. Ik kan op meerdere posities uit de voeten, dat is juist mijn kracht.”

Klagen doet de verdediger dus ook niet. Niet gek, aangezien hij met pech geen enkele wedstrijd zou spelen dit seizoen. Nu halverwege maart heeft hij echter al minuten in het eerste gemaakt. Hij zou zelfs nog de dubbele cijfers qua wedstrijden kunnen aantikken dit seizoen. “Laten we het hopen. We gaan er wel voor. Het was natuurlijk ook wel een voordeel dat het WK in de winter werd gespeeld. Die wedstrijden heb ik in feite niet gemist. Maar elke wedstrijd dit seizoen voelt als een overwinning”, besluit de verdediger immer positief.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
Bekijk de hele stand