Helbling: "Wist van tevoren dat we een goede ploeg zouden hebben"

Linda Helbling
Linda Helbling Foto: © Pro Shots

FC Utrecht Vrouwen keerde dit seizoen terug in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De Domstedelingen maken sindsdien een goede indruk. Momenteel bezet de ploeg de tweede plaats in de competitie.

De goede prestaties zorgen er nog niet voor dat FC Utrecht Vrouwen de doelstelling gaat aanpassen. "Ik vind dat we nog steeds realistisch moeten zijn. Een ploeg zoals PSV staat nu onder ons, maar is gewoon een hele goede ploeg. Dat hebben we zelf ervaren. Het zit 'm misschien ook een stukje in het programma, maar ook in realiteit. Wij blijven ons vasthouden aan de top zes. Tot nu toe gaat het goed", geeft coach Linda Helbling aan bij ESPN.

Het gevoel is goed bij FC Utrecht Vrouwen, zo merkt zij ook. "In de week zitten we meer op de tactische plannen. Dan gaat het ook wel op een andere manier. Uiteindelijk moeten we met een goed gevoel naar de wedstrijd gaan. Dat doe je vanaf die modus. Je moet het ook met een lach kunnen", vertelt Helbling. De coach vervolgt: "Als het nodig is om te corrigeren, dan zullen we dat zeker niet nalaten. Of ik vaak moet corrigeren? Nee, het valt eigenlijk hartstikke mee", lacht ze.

"We hebben een goede groep, ze willen graag. Ze zijn heel leergierig, denken goed mee, pakken verantwoordelijkheid", is Helbling enthousiast. "Een fijne groep om mee te werken, dus nee, ik hoef niet heel vaak heel gek te doen. Of ik verrast ben door de kwaliteit van de groep? Nou, ik wist vooraf met wat voor selectie we bezig waren, dus in dat opzicht ben ik niet verrast. Ik wist van tevoren dat we een goede ploeg zouden hebben. Maar dat het dan op deze manier samen valt, dat is iets moois en iets unieks. We kunnen nog zoveel stappen zetten, maar we hebben nu al een mooie basis staan", besluit de coach.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in FC Utrecht komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op FC Utrecht (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
10/12
Go Ahead Eagles
12:15
FC Utrecht
za
16/12
FC Utrecht
16:30
RKC Waalwijk
zo
14/01
Vitesse
14:30
FC Utrecht
zo
21/01
FC Utrecht
12:15
PSV
za
27/01
Excelsior
21:00
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 Fortuna Sittard 14 -9 16
12 NEC 14 -2 15
13 Heracles Almelo 14 -13 15
14 FC Utrecht 14 -11 13
15 RKC Waalwijk 14 -12 13
16 Almere City 14 -18 13
17 Vitesse 14 -22 8
Bekijk de hele stand