Helbling merkt op: "Dat verdiende niet altijd de schoonheidsprijs"

Linda Helbling werd afgelopen jaar aangesteld als trainer van FC Utrecht Vrouwen. De 44-jarige coach heeft in het verleden nog samengespeeld met een speelster die ze nu onder haar hoede heeft.

"Gera op den Kelder. Dat was mijn laatste seizoen als actief speelster. Ik heb ook gespeeld tegen Marthe Munsterman en Liza van der Most. Die speelde bij SteDoCo", blikt Helbling terug in Café Galgenwaard. "We gingen laatst even in het archief, dan kom je hele leuke beelden tegen."

De coach gaat verder: "Ik was absoluut geen lieverdje. Als tegenstander. En als medespeelster denk ik ook niet altijd even makkelijk. Maar wel altijd de maximale drive gehad om te winnen", zegt Helbling over haar tijd als speelster. Of ze als trainer wel wat liever is? "Ik ben een hele rustige trainster. Wat ik in het veld had, dat verdiende niet altijd de schoonheidsprijs."

"Daar heb ik wel van geleerd. Ik heb van mijn hobby mijn werk mogen maken. Normaal gesproken trainde ik twee avonden in de week bij de amateurs. Nu hebben we dagelijks de trainingen, het voorbereiden, de planning maken, de beelden kijken, analyses... We worden steeds professioneler, we maken steeds meer stappen", merkt ze op.

"Ik kan er de hele dag over praten. En soms 's nachts ook nog wel eens", lacht Helbling.

Lees meer:
0 reacties