Helbling geniet van FC Utrecht Vrouwen: "We hebben onszelf beloond"

Linda Helbling
Linda Helbling Foto: © Pro Shots

FC Utrecht Vrouwen had zaterdag een knappe comeback in huis tegen Telstar Vrouwen. De Domstedelingen kwamen al snel op een 0-2 achterstand, maar wonnen uiteindelijk toch nog met 4-2.

"Ik denk wel dat wij de bovenliggende partij waren, alleen de beginfase... Vooral heel moeilijk. Een debutant als keepster (Febe Copier, red.), als je zo moet beginnen, is dat heel pijnlijk", erkent FC Utrecht Vrouwen-coach Linda Helbling voor de camera van ESPN. "Heel groot compliment naar het team, hoe we dat hebben opgepakt, hoe we haar (Copier, red.) hebben opgevangen."

"Uiteindelijk heeft het voetbal gelukkig gewonnen", maakt Helbling haar mening duidelijk. "Ik denk, zeker op basis van de tweede helft, dat het meer dan terecht is." Copier ging bij haar debuut tweemaal de fout in, waardoor FC Utrecht Vrouwen tegen een 0-2 achterstand aankeek. "Ze zat niet heel vrolijk in de kleedkamer, ze was redelijk down. Uiteindelijk proberen wij met elkaar te zorgen dat ze met de schouders eronder staat. Dit overkomt je, dit is een eerste wedstrijd die zij nooit meer gaat vergeten."

Helbling is blij dat haar ploeg het in de tweede helft om weet te draaien. "Er moet geloof zijn in wat we aan het doen zijn. In de rust hebben we ook gehamerd op de overtuiging en scherpte, als je dan kijkt naar de tweede helft, dat is genieten vanaf de kant." FC Utrecht Vrouwen scoorde vier fraaie goals: "De een was nog mooier dan de ander", glimlacht Helbling. "We hebben onszelf beloond, dat geeft zo'n goed gevoel."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
FC Utrecht
14:30
PEC Zwolle
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
24/08
NAC Breda
21:00
FC Utrecht
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
Bekijk de hele stand