Helbling gefrustreerd over arbitrage: "Dat deden ze volledig af"

Linda Helbling
Linda Helbling Foto: © Pro Shots

Het duel tussen FC Utrecht Vrouwen en Fortuna Sittard Vrouwen eindigde zondag in een 0-6 zege voor de Limburgers. De laatste twee treffers werden gemaakt uit penalty's, waarbij de laatste zeer discutabel was.

Marthe Munsterman had licht contact met Jarne Teulings, maar van een overtreding leek toch echt geen sprake. Het zorgde voor frustratie bij FC Utrecht Vrouwen-coach Linda Helbling. "De vierde official had geen oortje, dus kon niet communiceren met de scheidsrechter. Naast me geeft hij twee keer toe dat het hands is in de zestien van Fortuna", sprak Helbling na afloop bij ESPN.

"Er is geen twijfel over de handsbal van Dieke van Straten, maar dan moet je 'm aan beide kanten zo geven. Bij de tweede penalty glijdt de speelster gewoon uit, er is geen speelster in de buurt. Dat zag de vierde official ook, dan vind ik dat er contact moet zijn. Dat deden ze volledig af", klonk het.

Helbling baalt flink: "Als je het vrouwenvoetbal serieus wil nemen, moet het arbitrale viertal ook serieus worden genomen. Er kunnen niet lukraak mensen ingepland worden die dan vrij zijn. Deze man was misschien ook onder de indruk van het live op ESPN komen, daar moeten ze ook in geschoold worden", aldus de coach van de Domstedelingen.

Lees meer:
0 reacties