Helbling blikt terug: "Is iets wat je met elkaar nooit meer vergeet"

FC Utrecht Vrouwen keerde vorige zomer terug in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De club wist Linda Helbling aan te trekken als coach. Ze kwam over van DTS Ede.

Peter van der Plas, voormalig teammanager van DTS Ede, weet hoe belangrijk Helbling is geweest voor de club. "Eigenlijk onmisbaar, zeker met haar kennis en voetbalachtergrond. Ze heeft DTS op de kaart gezet, het eerste, met twee kampioenschappen", zegt Van der Plas bij RTV Utrecht. "Daar heeft ze een belangrijke stempel in gehad, om het vrouwen- en meisjesvoetbal naar boven te halen."

Helbling heeft prachtige herinneringen aan haar tijd bij DTS Ede. "Enorm mooie herinneringen met twee officiële schalen van het landskampioenschap. Dat is iets bijzonders. Daarnaast ook wel in alle jaren dat we elkaar kennen, ook emotionele herinneren", geeft ze coach aan. "Onder andere het overlijden van mijn vader, wat echt wel gekoppeld is aan het laatste kampioenschap."

"Dat is iets wat je met elkaar ook nooit meer vergeet", aldus Helbling. Van der Plas vult aan: "Zeker die tweede schaal, in combinatie met het overlijden van haar vader. Dat bracht heel veel emotie. Niet alleen bij haar, maar ook bij de hele selectie. Als één team stonden zij achter haar. Ze hadden een enorme wil en drive om het kampioenschap binnen te halen, alleen al voor haar. Dat heeft enorm meegespeeld."

Lees meer:
0 reacties