Helbling blij met goede start: "We zijn nog steeds ongeslagen"

Linda Helbling
Linda Helbling Foto: © Pro Shots

Gezien de stand van FC Utrecht Vrouwen in de Azerion Vrouwen Eredivisie waren de verwachtingen voorafgaand aan de wedstrijd hoog, maar desondanks slaagde de thuisploeg er niet in om te winnen in stadion Galgenwaard.

"Ik denk dat we gezien de omstandigheden achteraf heel blij zijn met een punt. We hebben niet verloren dus zijn we nog steeds ongeslagen en dat voelt na vanavond ook gewoon prettig" zegt coach Linda Helbling in gesprek met DUIC.

Gezien de stand was FC Utrecht Vrouwen de bovenliggende partij en favoriet, maar toch wist de thuisploeg in stadion Galgenwaard niet te winnen. "Gezien de stand zijn wij favoriet, maar uiteindelijk weten wij ook nog steeds waar we vandaan komen en wie we zijn. ADO is natuurlijk al heel lang in dit hele traject bezig en hebben wat dat betreft ook een team die volledig op elkaar in gespeeld zijn. Wij zijn daarin soms nog wel zoekende."

Door de flinke regenbuien was het duel tussen FC Utrecht en ADO Den Haag een uur uitgesteld. "De omstandigheden waren vandaag heel erg zwaar. Het begint natuurlijk al met de enorme regenbui en dat we een uur toch moeten wachten om uiteindelijk toch te beslissen dat we gaan voetballen. Dan heb je twee keer je warming-up en dat doet mentaal wat. Uiteindelijk vind ik het een groot compliment naar de groep hoe we daar met elkaar mee om zijn gegaan, want ook dat is nieuw in het traject waarin we zitten" aldus Helbling.

Lees meer:
0 reacties