Heitinga: "We hadden toen allang zeker van de zege moeten zijn."

Ajax na winst tegen FC Utrecht
Ajax na winst tegen FC Utrecht Foto: © Pro Shots

John Heitinga stond na afloop van het gewonnen duel met FC Utrecht (3-1) ESPN te woord. Volgens de oefenmeester had Ajax het eerder af moeten maken en wilde hij niet te ver op andere zaken vooruitlopen.

Door het puntenverlies van PSV ligt de strijd om de tweede plek weer open. Bij winst uit bij FC Twente en een overwinning van AZ tegen PSV zou Ajax toch de tweede plek veroveren. Heitinga wilde nog niet naar de ranglijst kijken. "Wij hebben alleen in de hand of we zelf winnen. Daar moeten we ons op focussen."

Ajax won uiteindelijk met 3-1 van Utrecht, maar had het lange tijd knap lastig. Diep in blessuretijd zorgde Davy Klaassen pas voor de beslissing. "We hadden toen allang zeker van de zege moeten zijn. We hadden veel vaker moeten scoren."

Heitinga ging heel kort in op zijn eigen toekomst. "We spelen volgende week onze laatste wedstrijd. En het nieuwe seizoen begint alweer vroeg. Dus het zal niet lang meer duren voordat er duidelijkheid komt. Maar ik ga me eerst op onze laatste competitiewedstrijd concentreren."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
Bekijk de hele stand