Heijnsdijk naar FC Utrecht: "De vreugde schoot door mijn lichaam"

FC Utrecht-logo op Stadion Galgenwaard
FC Utrecht-logo op Stadion Galgenwaard Foto: © Pro Shots

Tabitha Heijnsdijk maakte afgelopen zomer de overstap naar Jong FC Utrecht Vrouwen. Toch is ze haar oude club Eldenia absoluut nog niet vergeten. De 18-jarige voetbalster is nog vaak aanwezig bij trainingen en wedstrijden.

"Door het vele trainen in Utrecht zijn er maar weinig momenten dat ik mijn vriendinnen kan zien", legt Heijnsdijk uit in gesprek met De Gelderlander. "Dus als ik kan komen kijken, ben ik erbij. Net als bij de trainingen. Dan help ik Chiara (coach Chiara Kaya, red.) met pionnen of heb ik als scheidsrechter een fluit in mijn mond, zodat zij zich met de hoofdzaken kan bezighouden."

Heijnsdijk vond het lastig de topklasser achter zich te laten. "Maar de kans bij FC Utrecht wilde ik grijpen", zegt ze. "We zijn helemaal nieuw opgestart en ik denk dat alle speelsters wel hun plekje hebben gevonden. Het gaat hartstikke goed. Door een oefenwedstrijd met Eldenia tegen Jong PEC Zwolle kwam ik in beeld. Jim Brinkhof, nu mijn trainer bij Jong FC Utrecht, was daar toen trainer."

"Hij is daarna vaker naar me komen kijken, zonder dat ik dat wist overigens. Chiara had me niets verteld. Toen ik het mailtje kreeg dat ik op gesprek mocht komen, schoot de vreugde door mijn hele lichaam", klinkt het. Ze hoopt uiteindelijk de stap naar het eerste te kunnen maken. "De eerste oefenwedstrijd van het seizoen tegen FC Twente mocht ik mee en samen met andere Jong-speelsters trainen we geregeld mee bij het eerste. Zo word je beloond voor goed presteren. De stap van amateur- naar profsporter is groot voor me, maar ik vind het geweldig. Ik train nu vaker en nog tactischer en positiegerichter dan bij Eldenia. Ik ben me nu ook meer bewust van het voetbalster-zijn."

Lees meer:
0 reacties