Hebben de spelers van FC Utrecht nog andere banen?

Een kantoorbaan
Een kantoorbaan Foto: © Pexels.com

Hoewel het moeilijk te geloven is, zijn er duizenden voetballers die het spel spelen en hun brood verdienen. Dat doen ze niet allemaal, maar degenen die je op het hoogste niveau ziet, hebben praktisch maar één taak en dat is voetbal spelen. Dit geldt niet voor elke speler, want helaas heeft niet iedereen het geluk om miljoenen te verdienen of zelfs te leven van het geld op hun contract. Toch hoeven de meeste spelers van FC Utrecht niet te kijken naar de callcenter vacatures Utrecht, zij verdienen namelijk allemaal genoeg geld om van te leven.

Voor een profvoetballer zullen ze geen andere banen hebben, omdat voetballen hun hoofdtaak is. Dit is te wijten aan een groot aantal redenen, waarvan de belangrijkste is dat ze aanzienlijk hogere bedragen verdienen dan het gemiddelde persoon. Dat gezegd hebbende, er zijn voetballers die ervoor kiezen om betrokken te raken bij verschillende ondernemingen terwijl ze betaald worden door een club. Door het volgende en de bedragen die ze verdienen, krijgen ze de vrijheid om andere dingen buiten het voetbal na te streven. Er zijn bijvoorbeeld voetballers die aandelen verhandelen, in onroerend goed zijn gestapt en zelfs hotels runnen als een nevenhobby. Zo heeft mogelijk ook je favoriete speler van FC Utrecht nog een bijbaan Utrecht. Toch geldt dit niet voor de meeste voetballers, veel kiezen er namelijk voor om zich te focussen op het spel. Onderstaand lees je dan ook de belangrijkste redenen waarom veel spelers geen andere baan naast het voetbal hebben.

Het loon

De eerste reden voor een leven als voetballer zonder bijbaan: hoe hoger het niveau, hoe meer geld je krijgt. Als je aan de top van de piramide staat, is de kans groter dat je veel geld krijgt. Dus voor een groot aantal professionele voetballers krijgen vooral die in de top 5 competities meer dan genoeg om comfortabel te leven, wat ook zeker voor veel voetballers van Utrecht geldt. Sommigen verdienen zelfs meer in een week dan het gemiddelde persoon in een heel jaar verdient. Dat betekent dat het financieel gezien niet nodig is om een ​​andere baan te hebben dan voetbal.

Druk schema

Als profvoetballer moet je je aan het schema van de club houden. Dit betekent doordeweeks rapporteren aan de faciliteiten, of dat nu voor trainingen, vergaderingen of gymsessies is. Een voetballer zou daarom moeite hebben om een ​​fulltime baan buiten het voetbal vol te houden, terwijl hij ook voor zijn club speelt. Veel jongeren die zich nog aan het vestigen zijn en geen langetermijncontract hebben, zullen bovendien een diploma behalen als onderdeel van hun contract bij de club.

De fans

Zodra een speler uitbreekt bij een profclub, verandert zijn leven compleet. Spelen voor topclubs wekt namelijk de interesse van volgers van de sport, wat zich vertaalt in volgers op sociale media. Naast het feit dat ze een publiek figuur worden, is het voor veel voetballers het geval dat ze beroemd worden door miljoenen volgers. Hierdoor zou een voetballer geen typische baan kunnen hebben, omdat het erg moeilijk zou zijn met het aantal mensen dat hem herkent.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 6 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
FC Utrecht -
za 13 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Utrecht -
-
SC Cambuur -
za 20 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Emmen -
-
FC Utrecht -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
vr 2 sep. 2022, 20:00
Eredivisie
Fortuna Sittard -
-
FC Utrecht -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Groningen 0 0 0
6 FC Twente 0 0 0
7 FC Utrecht 0 0 0
8 FC Volendam 0 0 0
9 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand