"Heb de behoefte als basisspeler naar een wedstrijd toe te leven"

Jens Toornstra
Jens Toornstra Foto: © Pro Shots

Afgelopen transferperiode maakte Jens Toornstra de overstap naar FC Utrecht. Hij vindt zelf dat hij nog altijd mee kan als basisspeler in de Eredivisie en een basisplek had hij bij Feyenoord niet meer.

"Ik weet van mezelf dat ik altijd volle bak moet spelen om mijn niveau te kunnen halen", zegt Toornstra in gesprek met Hand in Hand. "Eerst komt de inzet, daarna volgt het goede voetballen hopelijk ook. Die instelling werd gewaardeerd door de aanhang. Al heb ik natuurlijk ook mindere wedstrijden gespeeld. Verder heb ik me nooit negatief uitgelaten over de club en ben ik niet in de pers gaan zeuren als ik een tijdje reserve was. Ook dat werd door de supporters op prijs gesteld."

De oud-Feyenoorder kreeg een prachtig afscheid. "Het was echt geweldig. Dat ik enorm gewaardeerd werd, wist ik natuurlijk wel. Maar als je dan al die mensen ziet staan die voor je klappen, dan doet dat wel wat met je. Het is gewoon heel fijn die waardering te voelen. Ik ben de supporters daar dankbaar voor."

Toornstra ging deze zomer ondanks zijn goede tijd in Rotterdam naar Utrecht. "Ik had het op zich nog wel naar mijn zin bij Feyenoord. Feit was alleen wel dat ik steeds minder speeltijd kreeg en daar had ik moeite mee. Ik ben 33 jaar, voel me nog prima en heb de behoefte om elke week als basisspeler naar een wedstrijd toe te leven."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in FC Utrecht komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op FC Utrecht (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
FC Utrecht
18:45
Almere City
vr
6/10
FC Volendam
20:00
FC Utrecht
zo
22/10
FC Utrecht
12:15
Ajax
za
28/10
Fortuna Sittard
21:00
FC Utrecht
zo
5/11
FC Utrecht
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 4 1 5
15 Vitesse 5 -6 3
16 FC Utrecht 6 -10 3
17 FC Volendam 5 -8 1
18 Almere City 6 -14 1
Bekijk de hele stand