Harald Wapenaar "We waren ervan overtuigd dat we zouden winnen"

In gesprek met FC Utrecht TV hebben John van Loen en Harald Wapenaar teruggeblikt op de bekerfinale van 2003. FC Utrecht won toen met 4-1 van Feyenoord.

In het jaar daarvoor liep FC Utrecht de bekerwinst op een haar na mis. De Domstedelingen kregen in blessuretijd de gelijkmaker om de oren en moest er verlengd worden. De KNVB Beker werd destijds beslist door een golden goal en die werd in de 95e minuut gemaakt door Zlatan Ibrahimović.

John van Loen was in 2003 assistent-trainer en geeft aan dat die verloren finale nog wel in het hoofd zat. “Dan denkt wel iedereen: ‘We staan nu in de finale en het zou toch niet waar zijn’, maar we speelden echt verschrikkelijk goed. We hadden Feyenoord tot op de millimeter bestudeerd. Dan win je met 4-1, dan ga je wel uit je dak. Zeker voor Harald Wapenaar is dat wel iets speciaals.”

Ook Wapenaar was verzekerd van een goede afloop. “Wij waren zo overtuigd in die wedstrijd dat we zouden winnen. Als we een jaar daarvoor niet hadden geweten hoe het is om hem op die manier te verliezen weet ik niet of we een jaar later daar zo zelfverzekerd gestaan hadden. Dan zie je toch maar weer. Spelers die veel ervaring hebben spelen zo’n finale veel makkelijker”, besluit de oud-doelman.

Lees meer:
0 reacties