Hans Visser houdt vertrouwen: "Het mag natuurlijk niet mis gaan"

Hans Visser
Hans Visser Foto: © Pro Shots

FC Utrecht kent een dramatische start van het seizoen en staat momenteel onderaan in de Eredivisie. In het seizoen 1995/96 ontsnapte de club uit de Domstad aan degradatie.

Hans Visser was in de sterke eindsprint de held, met twee cruciale goals. "We waren het seizoen begonnen met Simon Kistemaker, maar het liep niet. De Kist werd ontslagen en na een interim-periode van Nol de Ruiter nam Ronald Spelbos het stokje over. Vijf wedstrijden voor het einde stonden we laatste en toen troffen we Go Ahead Eagles", blikt Visser terug bij De Telegraaf.

Die wedstrijd moest gewonnen worden om de laatste strohalm te pakken. "Dat lukte uiteindelijk met 1-0 doordat ik in blessuretijd een vrije trap erin schoot. Dat gaf zo’n boost, dat we de geest kregen en de drie wedstrijden erna ook punten pakten. Op de laatste speeldag ontsnapten we zelfs nog aan nacompetitievoetbal door met 1-2 te winnen bij FC Twente. Daar maakte ik ook de winnende goal. Dat is een belangrijk seizoen geweest voor FC Utrecht."

"Vanaf toen is het alleen maar bergopwaarts gegaan en je weet nooit waar het op uit was gedraaid als de club toen was gedegradeerd", zegt Visser, die niet denkt dat het nu misgaat voor FC Utrecht. "De club speelde toen al jaren in het rechterrijtje en had financiële problemen. Met de kwaliteiten die ze nu hebben en de huidige financiële mogelijkheden mag het natuurlijk niet mis gaan, maar ze staan er wel en je moet daar eerst maar eens zien weg te komen."

Lees meer:
0 reacties