Hans Kraay: "Dat was het strijdplan van Utrecht in een notendop"

Hans Kraay junior
Hans Kraay junior Foto: © Pro Shots

Hans Kraay junior is enthousiast over het spel wat FC Utrecht zondagmiddag op de mat legde tegen PSV. De Domstedelingen bezorgden de Eindhovense gasten voor het eerst dit seizoen puntenverlies.

"Het moment van het weekend staat voor mij buiten kijf", begint Kraay in een item van ESPN. "Dat is de 1-1 van FC Utrecht tegen PSV. Dat doelpunt is het strijdplan van Utrecht in een notendop. De agressiviteit waarmee Taylor Booth die bal verovert op Dest. Vervolgens de bal op Lammers die hem zó gretig, want ook in balbezit kan je gretig zijn, keihard voorslingert."

"En Boussaid die vervolgens vol overtuiging, vol passie en vol agressiviteit die bal erin jast", gaat de analist verder. "Alles was bij Utrecht met overtuiging, passie en agressiviteit in de tweede helft. FC Utrecht speelde heel compact, en zette hoog druk. Doordat ze zo compact stonden waren de afstanden heel klein en konden ze makkelijk in de duels komen, daar had PSV moeite mee."

"Het was een heel fris plan van Ron Jans, hij verdient ook zeker de credits. Hij heeft ervoor gezorgd dat zijn spelers maar hooguit vijf meter hoefde te sprinten om de bal te veroveren. PSV werd er echt afgelopen door Utrecht en dat hebben we dit seizoen nog niet eerder gezien. Jans heeft het echt geweldig gedaan", aldus Kraay.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
FC Utrecht
14:30
PEC Zwolle
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
24/08
NAC Breda
21:00
FC Utrecht
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
Bekijk de hele stand