Tim Handwerker tekent bij FC Utrecht: "Het is best snel gegaan"

Tim Handwerker heeft de overstap van 1. FC Nürnberg naar FC Utrecht gemaakt. In een interview met FC Utrecht vertelt hij meer over zijn transfer.

Volgens Handwerker is de overstap snel tot stand gekomen. De Duitser heeft tijdens zijn tijd bij FC Groningen ook onder Ron Jans gespeeld dus de twee fanatiekelingen zijn al bekenden van elkaar. "Het is best snel gegaan toen we in contact kwamen met Ron Jans en Jordy Zuidam. Gisteren ben ik naar Utrecht gereden en nu zit ik hier", trapt de linkervleugelverdediger af. "Ik wil meer gaan spelen en voel me goed in Nederland. Ik wilde ooit terugkomen en ik ben blij dat het moment nu gekomen is. De mensen in Nederland zijn erg vriendelijk en ik kom zelf uit de regio Keulen waar de mentaliteit gelijk is aan die in Nederland", aldus Handwerker.

De verdediger weet nog weinig van het huidige FC Utrecht. "Ik heb de wedstrijd van zondag tegen PSV gekeken en een aantal spelers ken ik van naam hoewel ik niet me ze heb gespeeld", vertelt Handwerker. "Ik hoop dat ik hetzelfde spel kan laten zien. Zaterdag wacht een belangrijk duel, dus we gaan het zien."

Handwerker heeft met Jans gesproken over het team, de wijze waarop hij wil spelen en de mate waarin zijn kwaliteit hierin past. "Ik ben een echte teamspeler die werkt voor het collectief. Ik heb een aardige voorzet in huis, in combinatie met mijn snelheid ligt daar wel mijn kracht denk ik", zegt de linkervleugelverdediger. Ook omschrijft Handwerker zichzelf als een moderne linksback: "Ik ben vrij aanvallend ingesteld en bespeel graag de ruimtes voor mij."

Handwerker verwacht en hoopt wel dat hij aankomende zaterdag speelgerechtigd is. "Het is ook aan de trainer of ik erbij zit", sluit hij af.

Lees meer:
0 reacties