Haller over behandeling: "Je kunt niet bewegen, je ligt maar in bed"

Het revalidatieproces van Sebastian Haller is lang en tevens bijzonder zwaar. Deze zomer werd er een tumor geconstateerd bij de voormalig aanvaller van Ajax.

"Bij deze behandeling ga je vijf dagen het ziekenhuis in en je ligt 24 uur aan het infuus. Je kunt niet bewegen, je ligt maar in bed. Vooral tijdens die dagen verlies je spierkracht en fitheid", vertelt hij bij ESPN. "Ik loop iedere dag en controleer mijn lichaam. Ik heb na twee weken nog niet zoveel verloren. Ik ben zelfs op hetzelfde niveau als een aantal maanden geleden. Dat is een goed teken en ik hoop dat het zo blijft. Ik voel me erg goed."

Voetballen kan echter niet. "Laten we zeggen dat het nu niet het beste moment is om die stap te zetten, want ik heb er een paar maanden voor nodig. Het belangrijkste is dat ik niet te veel spiermassa verlies. Ik moet fit blijven en een maand voordat ik terugkeer op het veld zal ik weer wat werk gaan doen met de bal. Nu is het het belangrijkste dat mijn lichaam goed aanvoelt."

Hij wil schitteren voor zijn nieuwe club Borussia Dortmund. "Mijn eerste doel is om weer op het veld te staan. Om voor 'De gele muur' te spelen en mijn eerste goal te scoren. Dat wordt een mooi en emotioneel moment."
Hij ontving heel veel steun. "Het was iets dat ik nooit had verwacht van die mensen uit de voetbalwereld. Het geeft je extra motivatie om hier uit te komen."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in FC Utrecht komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op FC Utrecht (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
FC Utrecht
18:45
Almere City
vr
6/10
FC Volendam
20:00
FC Utrecht
zo
22/10
FC Utrecht
12:15
Ajax
za
28/10
Fortuna Sittard
21:00
FC Utrecht
zo
5/11
FC Utrecht
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 5 -3 5
15 Vitesse 6 -7 3
16 FC Utrecht 6 -10 3
17 FC Volendam 5 -8 1
18 Almere City 6 -14 1
Bekijk de hele stand