Hake gaat elftal wijzigen: "Hij is zeker een optie om te gaan spelen"

FC Utrecht verloor afgelopen zondag van SC Cambuur en dat betekende voor het eerst twee Eredivisienederlagen op rij onder René Hake. In gesprek met de officiële clubkanalen geeft de trainer aan dat het de afgelopen weken niet goed genoeg was en dat het beter zal moeten gaan wanneer Heracles zondag op bezoek komt.

"Niet alleen deze week, maar ook de weken daarvoor hebben we veel gesproken", vertelt Hake. "We zijn nu in een fase dat het ons nog niet lukt om daar weer een goed vervolg aan te geven met een serie hele goede wedstrijden en goede resultaten. Het moet nu gaan over dat we dat willen veranderen."

"Om weer dat team te worden waar we zo blij mee waren", vervolgt hij. "Het gaat om ons spel aan de bal dat beter kan. Daar hebben we te weinig uitgehaald door slechte bezetting en loopacties die beter op elkaar afgesteld moeten worden. Daarnaast moeten we ook agressiever voor de dag komen op de momenten dat we verdedigen. Dat was zowel tegen SC Cambuur als tegen Vitesse zo. Dat moeten we veranderen."

"Adam Maher gaat weer spelen na zijn schorsing", geeft de trainer aan. "Mike van der Hoorn heeft, net zoals vorige week, gewoon mee kunnen trainen. Zijn reactie worden steeds beter, waardoor de kans zich vergroot dat hij er weer bij kan zijn zondag."

"Na twee van zulke wedstrijden is het aannemelijk om wat te gaan veranderen. Je wilt spelers het vertrouwen geven, maar spelers moeten dat vertrouwen ook teruggeven. Als dat niet gebeurt heb je zeker reden om het anders te doen. Daar gaan we goed naar kijken. Simon Gustafson is weer terug, dus hij is zeker een optie om te gaan spelen. We willen een FC Utrecht zien met veel energie in de ploeg", aldus Hake.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 23 jan. 2022, 16:45
Eredivisie
Sparta Rotterdam -
-
FC Utrecht -
za 5 feb. 2022, 16:30
Eredivisie
FC Utrecht -
-
SC Cambuur -
vr 11 feb. 2022, 20:00
Eredivisie
Heracles Almelo -
-
FC Utrecht -
zo 20 feb. 2022, 16:45
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Vitesse -
zo 27 feb. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
FC Utrecht -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 AZ 19 13 35
6 FC Twente 19 8 35
7 FC Utrecht 19 7 29
8 SC Cambuur 19 -7 29
9 NEC 19 -2 26
Bekijk de hele stand