Hake: "FC Utrecht kwam pas vrij laat uit de koker voor Lidberg"

BIJ RTV Oost bespreekt René Hake de transfer van Isac Lidberg naar FC Utrecht. In eerste instantie leek Lidberg niet voor een vervolgstap in de Eredivisie te kiezen.

Aan Jan van Staa wordt gevraagd of hij Lidberg mist. Daar heeft de oud-coach een duidelijke mening over. "Nou ik zal je wel zeggen, Lidberg is voor de ploeg natuurlijk wel een aanjager, een fysieke kerel die het niet laat afweten. Het is misschien allemaal wat minder mooi en soepel in de heupen, maar voor de ploeg stond er wel een kerel voorop."

Hake sluit zich in zekere zin daarbij aan. "Voetbal is een teamsport en bij hem zit het in zijn specifieke kwaliteiten. Dat is zijn fysiek, waarin het niet alleen gaat over sterk zijn maar ook hoeveel hij loopt. Dat heeft hij afgelopen jaar ook behoorlijk ontwikkeld, want begin vorig seizoen was dat ook nog wel een dingentje. Uiteindelijk heeft hij zich daar prima in ontwikkeld en kan je ook zien dat hij in zijn vaardigheid kleine stapjes heeft gemaakt."

Vervolgens worden er vraagtekens geplaatst bij de keuze van FC Utrecht voor Lidberg en daar zijn de heren het mee eens. "Laten we zeggen: het is een verrassende transfer", aldus Van Staa. Hake gaat hierin mee. "Ik moet zeggen, vrij laat kwam FC Utrecht uit de koker. In eerste instantie zou een stap voor Lidberg naar het Championship of de tweede Bundesliga zijn. Ineens kwam FC Utrecht erbij en daar heeft hij toen zijn zinnen op gezet."

Lees meer:
0 reacties