Hake blikt terug: "Je zag wel dat er een grote dreiging was"

De wedstrijd tussen FC Utrecht en Go Ahead Eagles van vorig weekend werd ontsierd door rellen. Het duel werd stilgelegd, maar uiteindelijk wel uitgespeeld.

Of de arbiter daarmee een verstandige keuze maakte? "Er is altijd een driehoek. De KNVB, de gemeente en de burgemeester. Ze staan in verbinding met de veiligheidscoördinator. En uiteraard de twee ploegen. Met name de thuisspelende ploeg, die is verantwoordelijk voor in en rondom het stadion", merkt Gertjan Verbeek op in De Oosttribune.

"Officieel had deze wedstrijd gewoon gestaakt moeten worden", is zijn oordeel. "Een speler die geraakt wordt, allerlei bekertjes. En wat er al voorgevallen was. Je weet gewoon: hier moet een winnaar uit komen. Dan ga je straks op papier een beslissing moeten forceren, dat de KNVB zegt: er worden nog drie minuten gespeeld. Die moeten toch gespeeld worden. Dan weet je dat ze naar een coulante oplossing zoeken. Het is gewoon jammer, ook wat er daarna allemaal gebeurde."

Volgens Go Ahead-trainer René Hake was de sfeer in het stadion 'geweldig'. "Tot ze begonnen met die fakkels was het gemoedelijk", zegt Verbeek. Of Hake het als bedreigend heeft ervaren na afloop? "Niet ervaren, maar je zag wel dat er een grote dreiging was. Ze kwamen van de Bunnikside het veld op. Dat zijn niet de makkelijkste jongens, over het algemeen", weet de coach.

"De beveilig van Utrecht heeft dat echt goed gedaan, om ons direct goed af te schermen. Wij konden in alle rust naar binnen. Wij hebben daar niet direct last van gehad, maar het is doodzonde dat je na het laatste fluitsignaal niet langer bij de supporters kunt blijven en het met een vol stadion kunt vieren. Je moest naar binnen, wachten. Toen iedereen uit het stadion was, konden we naar het uitvak", vertelt Hake.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
FC Utrecht
14:30
PEC Zwolle
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
24/08
NAC Breda
21:00
FC Utrecht
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
Bekijk de hele stand